Uncategorized

Gjovalin Gjadri

Inxhinieri i urave nën survejim Ka qenë viti 1926 kur një djalosh i ardhur nga jashtë…u bë pjesë e grupit të punës të firmës Italiane Mezzarana për ngritjen e urës së Matit. Gjovalini atë kohë qe i ri, me diplomë austriake për Inxhinieri Civile, biri i një tregtari shkodran që i kish marrë mësimet e […]

Uncategorized

Eqrem Çabej

Të shpëtosh përmes punës dhe heshtjes Historia e një burri, një prej më të zgjuarve që ka pasur vendi ynë…Historia e një burri që barti mbi vete dhembjen e lirisë së kontrolluar e të rrezikuar, mbase edhe frikën se dija vret, se mendimi vret, se aftësia vret, se kultura e formimi vret. Është 6 gushti […]